Test: WPX Hosting – Bästa webbhotell för WordPress

Test WPX Hosting

This is a Swedish article, the English version is available at Review: WPX Hosting – Best WordPress Web Hosting.

Det finns nästan oändligt många webbhotell som erbjuder hosting för din WordPresshemsida. Nästan lika många olika sätt att hosta sin sida kan det kännas som. Jag har genom åren testat en hel del olika webbhotell både själv och genom kunder.

Att välja rätt hosting och webbhotell för din hemsida är en grundförutsättning för att den ska fungera bra och att du inte ska behöva lägga tid på sådant som bara ska fungera.

Några huvudfunktioner som gör WPX Hosting så bra:

  • Enkel one-click installation
  • Let’s Encrypt SSL-certifikat
  • Eget CDN optimerat för WordPress, snabbaste hostingen jag använt
  • Kompetent och snabb support

Passar dig med flera sidor

WPX Hosting passar för dig som har flera sidor. I deras minsta abonnemang ingår fem hemsidor och kostar $25/månad. Dessa fem platser kan du använda till dina egna sidor såväl som sidor till kunder.

Behöver du mer än fem sidor är nästa steg 15 hemsidor. Då landar priset på $50/månad vid månadsbetalning.

Installera WordPress med ett klick

Att sätta upp en ny installation av WordPress kan inte bli enklare. Fyll i domänen (se till att sätta rätt domän direkt, mer om det senare), ditt användarnamn till adminpanelen och lösenord så är du igång. Det tar inte ens en minut innan din nya WordPress är installerad och redo att börja byggas på.

Förinstallerad plugin för cache

Webbhotellet har vid installation av en ny WordPressida automatiskt installerat ett tillägg som heter W3 Total Cache med rätt inställningar färdiginställda. Detta gör att din sida laddas snabbare för besökare, du får en bättre användarupplevelse och det påverkar sökmotoroptimeringen positivt.

Nackdelar med WPX Hosting

Såklart är inget perfekt. Det finns några saker som kan vara bra att veta innan du bestämmer dig för vilket webbhotell du ska till din eller dina hemsidor.

Kan ej lägga in flera olika mx-pekare

MX-pekare för underdomäner är en sak jag stött på att vara problem med hos WPX Hosting. Vill man verifiera en underdomän för en annan mailtjänst, tex. Mg.example.com för Mailguns mailservrar blir det svårt om du använder WPX Hostings namnservrar. Det löser du genom att använda en annan DNS-tjänst.

Inget inbyggt stöd för Git eller versionshantering

Är du en utvecklare och ändrar i källkoden för din hemsida är du med största sannolikhet intresserad av att ha versionshantering med Git på din hemsida. Det går självklart att lösa eftersom man har SSH och FTP-anslutning till webbfilerna. Men det finns inget inbyggt system för att automatisk hämta ändringar från ditt repo. Denna funktion finns på svenska webbhotellet Oderland som är ett bra alternativ dom Git-stöd är en dealbreaker.

Dina kunder får ingen egen c-panel

Det är bara du som admin som har tillgång till WPX Hostings egenbyggda motsvarighet till c-panel. Jag har hittills inte hittat något jag saknar i den och den är väldigt intuitiv och lättanvänd. Men vill dina slutkunder ha en egen c-panel behöver du en annan webbhost.

Supporten är utmärkt

Jag har vid några tillfällen behövt kontakta supporten på WPX Hosting. Det gör man via deras chatt och man får svar direkt, även om det är kvällstid eller tidigt på morgonen. Personalen man chattar med märks också att det har koll på saker och ting. Oftast kan de hjälpa en direkt men är det något som tar längre tid skapas ett ärende och man får uppdatering via mail när det är löst.

Alternativa webbhotell

I Sverige har vi ett webbhotell med liknande fokus, hastighet enkelhet och prestanda. Det som Oderland som är baserade i Göteborg. Oderland saknar dock automatisk installation av cache-modul och automatiskt CDN. Däremot passar Oderland användare med mer erfarenhet av servrar och utveckling då de även erbjuder VPS.

Egen VPS på Google Cloud eller Amazon AWS istället för webbhotell

Ett alternativ till webbhotell över lag är att sätta upp en egen server i en molnlösning hos Google, Amazon eller Microsoft. Detta är enligt min erfarenhet inte mer stabilt än att leja bort hostingen till ett webbhotell som har övervakning dygnet runt och verkligen kan sin hosting. Ska du hosta en egen VPS för WordPress behöver du rätt mycket kunskap om både Linux, nätverk, brandväggar och säkerhet. Jag tycker man ska ha en väldigt bra anledning innan man ger sig in på att sätta upp en egen server och dessutom stå för underhåll, uppdateringar och säkerheten på den.

WPX Hosting hittar ni på https://wpxhosting.com/

Slutsats

WPX Hosting är det webhotell jag har varit mest nöjd med hittills. Deras fokus på snabba laddtider och enkelhet i administration och uppsättning gör allt. Att sidan automatiskt får en bra cache-plugin och blir kopplat till ett CDN vid installation gör att jag gillar det här webbhotellet så mycket. Priset är någonstans i mitten, men jag tycker att man får helt klart mest för pengarna här.

Vilket är ditt bästa webbhotell för att hosta hemsidor med WordPress? Kommentera gärna nedan!

Related posts

Latest posts